Torsdag 27/8

Äntligen löning!!! =) Behövs verkligen pengar nu så vi har till resan, oj det är ganska snart också, har börjat bli nervös tror jag, bekymrad över vad man ska ha med sig och inte och vem som ska passa djur och så vidare... och så drömmer man mardrömmar om flygresan också, så sover man inte för det... jaja, det går väl över, eller så blir det bara ännu värre....

Helgen som gick så jobbade jag, fick dessutom jobba en heldag på 13timmar på söndag då en annan vikarie blev sjuk, gött å få ihop lite timmar. Vet dessvärre inte hur jag ska göra med a-kassan nu då man bara får deltidsstämpla i 75 dagar, sen måste man vara helt arbetslös för att få ersättning, eller så får man ingen alls om man jobbar timmar. Konstiga regler tycker jag det främjar ju inte direkt till arbetslust! Detta konstiga Sverige...

Förra veckan var jag ju hos Anna torsdag till fredag, vi hade jättemysigt och på fredagen sen så gick vi och shoppade i Karlstads centrum så då har man varit där också :) Fyndade 2 bikinis för 170kr! =) Alltså två överdelar och två underdelar på jätterea kan man säga så nu har jag i alla fall bikinis att slita på i Bulgarien! Köpte dessutom två linnen för 49,50 styck...
Vi käkade lite thai mat och sen skulle jag åka bussen hem igen... hoppas jag får tid att hinna träffa henne oftare, har blivit lite sällan...

I måndags gick jag en långpromenad med Ina, försökte hitta någon ny rolig väg i skogarna så man inte bara går fram och tillbaka, gick inte så bra, höll på att gå vilse :P När jag kände att nu hittar jag nog inte, då vände jag och hittade i alla fall tillbaka... Ina sprang som en dåre i skogen och höll på att tappa bort mig, då gömde jag mig och efter en kort stund så hittade hon mig igen... sen knallade vi hemåt igen och då hade vi varit ute i 1½timme, då var jag nöjd, hade inte så dåligt samvete längre.

I tisdags så kom Mamsen och Johnny förbi när han hade hämtat sin nya motorcykel på Bike, den va fin. Nu väntar de bara på att deras nya husbil ska bli klar, spännande och se hur fin den e i verkligheten, svårt att föreställa sig på de bilder man sett.

Idag ska jag ner till överby, handla lite småsaker och så ska jag träffa Emma som var min klasskamrat på Komvux, vi ska fika och tjöta lite =)

Tisdag 18/8

Ja igår var man på arbetsförmedlingen och fick skrivit in sig, så nu blir det till att leta jobb... hoppas det inte blir problem med a-kassan så dom e snabba på att skicka papper.
Gjorde ju sista natten på jobbet till igår så nu går man bara på timmar, lite ovisst...
Förra veckan var min kusin Hannah här på "ridläger" hon körde Nelson en dag och red Nelson och Fanny nästa dag, sedan körde jag hem henne på fredagen. Min faster, kusin Sofia och hennes Pappa var här och hälsade på i torsdags, de har aldrig varit här förut men det har de nu :P
Den här veckan känns fullspäckad trots att jag inte ska jobba nåt vad jag vet... torsdag ska jag åka till Karlstad och häls på Anna åker hem därifrån på fredag, sen på lördag vet jag inte om vi skulle bowla några stycken, har inte hört nåt besked om det ännu.
Jaja, idag e det fint väder i alla fall, ska ut och rida sen.

Måndag 10/8

Ja då var den här underbara helgen över... i lördags åkte vi till Smögen med Tobbe och Alexandra, vi gick på bryggorna en stund och käkade räkbaguetter, de va verkligen gott.
Träffade även på min moster Kickan och Hannah och lilla Mim där, lustigt att man är där samma dag :)
Sedan gick vi till Outlet butiken, jag shoppade foppatofflor (inte original förstås) för 29kr paret, köpte två till mig och ett par till Johan.
Sedan åkte vi till Alexandras föräldrars sommarstuga vet inte vad det heter där men det är nästan vid färjan till Bohus Malmön.
Så vi drack lite gott och gick en promenad ner till vattnet, Johan fick syn på krabbor och började leta upp något att fiska dem med, tror inte att han har gjort detta förut, han såg precis ut som ett barn och var lika lycklig =) Tyvärr hade jag ju glömt kameran annars hade det varit ett ypperligt tillfälle och få ett bra kort på Johan *haha* sedan gick vi till stugan igen, käkade räkor och lite kräftor som vi handlade på Torp... det var gott sedan satt vi ute tills myggorna började komma, hjälpte  inte med myggljus... kom i säng ganska sent och så åkte vi hem vid halv11 igår, Alexandra skulle nämligen jobba kvällen.
Igår var jag helt slut, tror jag låg i soffan och blundade väldigt länge innan jag orkade ut och göra nåt... fast sen var det inget kul väder heller för det regnade.

Idag har jag och en som heter Marina varit ner till arbetsförmedlingen, vi satte oss vid en dator och skrev in oss sen gav vi upp, det var så himla många där och bara två handläggare... så vi bestämde att vi åker dit en dag i nästa vecka istället.
Åkte förbi jobbet på vägen hem och låg i solariet en stund sedan åkte jag hem och ut och red en sväng med Fanny, Rebecka var hemma så vi fikade när jag kom tillbaka och undertiden då brakade ovädret igång! Regnet öste ner samtidigt som blixtarna en efter en slog ner ganska nära, det sista så var det så hästarna hoppade till i hagen då var det inte långt härifrån... så jag väntade tills detta var över sen var jag ute och körde Nelson en sväng.
Så nu väntar jag på att Johan ska komma hem så vi kan äta middag, jag e hungrig :)

Fredag 7/8

Ja då var två nätter till gjorda, ska bli skönt å vara ledig i helgen.
Har idag åkt med Rebecka till Säffle och hämtade hem hennes sto från seminstationen, så idag har jag varit i värmland =)
Väldigt varmt idag, ska inte klaga men man orkar ju inte göra nåt speciellt...

På måndag ska jag och Marina till arbetsförmedlingen och skriva in oss och kanske söka nåt jobb.

Nu under helgen ska jag och Johan hänga med Alexandra och Tobias till en stuga vid kusten, vet inte riktigt var men bort ska vi i alla fall, så ska vi se om vi hittar några kräftor på vägen så ska vi mumsa på det :P

Ne man får väl ta och hitta på nåt... städa kanske?

Måndag 3 Augusti

Oj redan augusti... och swisch så är det bara en månad kvar till Bulgarien =)

Då var den här trenätters helgen över, ganska trött idag hade kunnat sova mer, konstigt att jag sover bättre när det regnar, under helgen har det varit solsken och då mycket varmt i sovrummet vilket resulterat i att jag inte sovit så bra...

Igår var väl enda dagen jag orkade ta tag i något här hemma, fick dammsugit och plickat undan ch sedan fick jag ett ryck och gick ut i stallet och städade och krattade upp en massa spill på gårdsplan så nu är det rent och snyggt, ja fast då tills hönorna skräpar/skiter ner igen :P
På tal om hönorna så öppnade jag för dem imorse och de två kycklingarna som är tuppar satt och försökte gala *haha* Garvade nästan, de e svårt att förklara hur de lät men det lät inte riktigt som en tupp ska göra =)
De tar väl ett tag att öva upp sig *hihi*

Igår såg jag och Johan att vi antagligen fått nya grannar, vet dock inte vilken av människorna vi såg där som var ägare till huset men vi ska undersöka det någon dag :)

Tråkigt väder det är idag då jag som tänkte rida men det känner jag inte för. Det blir nog till Uddevalla och handla färg till huset så jag får målat det Johan ska spika upp på väggen, vi håller på att byta en gavel, vi tar en år för år, det är andra i ordningen, så då byter vi fönster och sätter upp ny brädfodring och just på denna gaveln hade det ju varit roligt att få färdigt snart då vi ska bygga en altan där som typ skulle varit klar tidigare i somras men det är den ju inte :( Men får Johan bara spikat klart väggarna och vi har målat så ska altanen byggas =) Jag menar jag vill ju gärna hinna använda de nya utemöblerna vi köpte för typ två månader sen, de står fortfarande omonterade :P

Angående Bigges lilla örincident så ser det ut att läka bra trots rötmånaden men örsnibben växer inte ihop med det andra utan den hänger bredvid, ska ta kort nästa gång jag är nere igen. Och har nästan helt beslutat mig för att kastrera honom i september, då jag kommit på att det kommer nog inte fungera här hemma hos mig då Rebecka har ston här, och hagarna fungerar inte riktigt heller då. Så jag hoppas att inte uppfödaren blir ledsen på mig, vill ju ställa honom ändå och kanske göra tre-årstest till våren ändå, det går ju att göra som valack med.
Mätte förresten Bigge vid manken när jag var nere sist, han var 149 i manken och 151 på rumpan, vet inte hur väl det stämmer men ganska sant är det nog, så han ska inte bli så mycket högre :) fast han kan ju få jämna till sig :P


RSS 2.0