Nyårsafton

Ja imorgon är det ett nytt år, tiden går fort! Gott nytt år till er!

Tråkig nyhet idag var att Rebecka har sagt upp sina stallplatser här hos mig :(
Så e de någon som letar 2boxplatser så har jag ;)

Ne nu ska vi åka till Johans syster en stund sen blir det hem till hunden och hästarna innan smällarna drar igång!

Ses nästa år!

Tisdag 29/12

Oj gårdagen gick fort, hovslagaren va här och sen in och värmde mig en stund för att åka och jobba 15-20.30... klockan 20 ringde Johan och frågade om jag kunde köra han till akuten... gött panik fick jag stack tidigare från jobbet, skyndade mig hem, Johan hade klämt ett pekfinger i sin brors lastmaskin, väldigt stort sår det hade spruckit rejält och blödde. Vi fick ringt sjukvårdsrådgivningen och fick en tid på Uddevallas akutmottagning, ortopeden ligger ju där. Jag körde honom ner, vi fick sitta och vänta en bra stund i väntrummet vi va där 21.15 och kom därifrån kvart över 1... som tur va va inte benet i fingret skadat i alla fall och senorna hade klarat sig också så läkaren sydde ihop såret blev några stygn och sjukskriving i två veckor för min älskling.
Så vi va hemma kvart i 2 inatt så känner mig lite seg idag...

Hade velat åka till ikea men de får väl vänta... imorgon kväll ska jag jobba igen och nyår har vi inte bestämt va vi ska göra än, jag börjar jobba 7.30 på nyårsdagen så de blir nog lugnt...

Hästarna har lite vintervila kan man säga, så mycket snö, halt på vägarna, skare i snön så kan inte rida på gärdet heller... det skadar väl inte med lite vila kanske...

Ha ett gott nytt år om jag inte skriver innan!

God fortsättning!

Söndag 27/12

Ja juldagens julfurande med Johans familj blev mysigt, snöstorm ute och strömmen gick till och från efter vi hade ätit... Vi åkte hem ganska tidigt strömmen gick när vi kom hem så de va lika bra att lägga sig.
På annandagens morgon hade vi ingen ström alls, jag gick ut med ficklampa och slängde till hästarna mat och pulsade in genom snön igen... jag gillar inte snö!
Hästarna fick stå inne denna annandag då Johan spenderade hela förmiddagen åt att skotta av gårdsplanen, mycket snö kan man säga. Sen fick han åka vidare och skotta i vänersborg åt Rickard, han kom hem igen vid 8 då åkte vi ut till frändefors och hämtade vatten till hästarna, fortafarande ingen ström vi gick och lade oss då Johan skulle åka från Grunsbo med traktorn halv 4 imorse, jag körde honom dit så jag kunde ha bilen idag... jag mådde lite dåligt hela förmiddagen men de berodde på att jag inte ätit ordentligt sen juldagen... åkte ut till tempo och hämtade mitt paket med Bigges sele som kom dan innan julafton och köpte lite att tugga på och åkte hem igen, då såg jag några vattenfalls bilar och när klockan var ca 13.30 då kom strömmen tillbaka =) Skönt då det började bli LITE kallt inne, bara 13grader e väldigt kallt när vi e vana att alltid ha över 20. Så nu jobbar pannan för fullt och jag hoppas att värmen är återställd innan nästa strömavbrott!
Någon som vet hur många timmar man ska ha strömavbrott tills man får ersättning av vattenfall???

Juldagen 25/12

Julaftonen blev mycket trevlig här hemma med massa mat och trevligt julklappsspel :)  och fina julklappar!

Mamma och Johnny sov i sin husbil medans min lillebror sov på våran soffa, nu har de precis åkt hem och vi vilar oss lite innan vi ska på nästa julkalas... hade hellre legat hemma i soffan kan jag säga e väldigt trött och fram för allt har jag väldigt ont i en visdomstand igen... får bli att ringa tandläkaren på måndag *suck* önskar de bara kunde dra ut den så jag slipper detta problem för det är samma tand som jag redan har haft problem med två gånger innan...

Hoppas alla ni andra haft en bra jul, snöar gör det ju ute också :)

23/12

Ja imorgon e det julafton, och för en gångs skull en vit jul med massa snö! =)

Har gjort gratängen, risgrynsgröten och äggosten nu på förmiddagen så har äna haft fullt upp, ska åka och jobba om en liten stund då de ringde att jag skulle börja 2 istället för 4 tror att det saknades någon lr nåt...

Så granen klär vi när jag kommer hem från jobbet ikväll och resten får jag göra imorgon.

GOD JUL PÅ ER!

Snart jul :)

Julskinkan är färdig, värsta städet är gjort får göra resten när granen kommit in, sista maten är handlad ja de kan bara bli en bra och god jul!
Har motionerat både Fanny och Bigge idag, medans skinkan va i ugnen.
Fick alla tillbehör till sadeln idag från hööks så nu är den komplett =) va ju tvungen att prova de på han förut med han blev fin :)

Imorgon blir de till att göra äggosten, risgrynsgröten och janssonen fast med skinka istället för ansjovis, sen ska jag jobba mellan 16-21 sen är det JUL!

God Jul!






Måndag 21/12

Imorse var jag på arbetsförmedlingen på ett möte om Jobbgarantin för unga, man är "ung" tills man fyller 25 *hmm* jag fyller ju då om exakt en månad hur tänker dom då?
Jo jag fick förklaringen att blir man inskriven innan man e 25 så får man vara med på det här arbetsmarknads politiska programmet i 15månader oavsett om man fyller :)
Så nu ska jag istället för den j***a a-kassan få Aktivitetstöd från försäkringskassan och då kan jag jobba hur mycket jag vill =) Känns som de går åt rätt håll, och eventullt kan man få praktik också så ser fram emot det möte jag ska ha med handläggaren den 27/1!

Efter Af så åkte vi till Grums och lämnade tillbaka de sadlar jag inte skulle ha och betalade den jag skulle ha =) Så nu har jag min sadel =) Väntar bara på leveransen med alla tillbehör från hööks :) Sen ska det ridas :P

Har gjort ca 70köttbullar, knäck, ischoklad och rispuffar i choklad nu ikväll :) Imorgon blir det att göra julskinkan, städa inför julafton då man får besök :) Onsdag får jag göra resten av allt som behöver förberedas innan jag börjar jobba kl.16 så att jag hinner allt innan kalle anka på julafton =)

Va e detta???

Nu strömavbrott till råga på det här ovädret!
Tur att jag har en batteridriven dator :)

Vi va till Torp förut och handlade lite mat, inte kul att köra men hem kom vi i alla fall...

Fortsätter det så här så blir de inte till ridhuset imorgon i alla fall :(

Tog in tre snöhästar förut de va alldeles vita...

Ska jobba 8.15-15.15 imorgon och 8.15-14.45 lördag och söndag ska försöka göra köttbullarna någon utav dagarna med... och städa lite till gjorde bara det värsta idag... va så skitet!

Hej svejs i snöstormen!

onsdag 16/12

varit i grums idag på mauds sadelmakeri, provade några sdalar varav 3 följde med hem att prova på hästen =)
en kentaur, en frank baines omni och en tredje... alla dressyr...
fastnade mest för frank baines sadeln men den e ju naturligtvis dyrare än vad jag tänkt mig men jag satt ju som klistrad i den =)
Får se vilken som passar Bigge bäst, så på måndag ska jag lämna tillbaka de jag inte ska ha och betala för den jag vill ha och köpa tillbehör till den såsom sadlegjord, stigläder,stigbyglar, schabrak och träns :P
Gud va kul det är att göra slut på pengar, tyvärr inte lika kul sen :( Men jag köper ju en sadel som jag kommer att ha i många år så det får det vara värt :)

Skulle varit till ridhuset idag med, men det blev bara halare och halare på vägen då det blåser som skam och snöar lite så vi håller oss hemma idag, de e ju inte varmt heller så jag trivs bättre under en filt idag tror jag...

vad gör man för fel?

Blir så trött på min tillvaro ibland, och ikväll är ett sådant tillfälle... blä!
Är trött på allt som innehåller alkohol... *suck* det kan förstöra rätt mycket...

Fick då handlat alla julklappar klart idag, va först på överby sen åkte jag en sväng till torp med... bara en julklapp kvar till johans föräldrar och en till Rebecka.
Jag och Johan byter inga julklappar, johan tycker det e så besvärligt att hitta nåt till mig :P Då sa jag att då får du köpa en riktigt bra födelsedagspresent till mig istället =) så jag hoppas på det istället, inte kul om man ska behöva säga vad han ska köpa till mig då blir det liksom ingen överraskning :(

Imorgon ska jag, Rebecka och Evelina åka till Grums, till Mauds sadelmakeri och prova lite sadlar :)
Ska hitta mig en modell jag vill ha sen får jag ta med Bigge upp så jag får en som passar honom =)

Sen på kvällen ska vi åka till ridhuset med våra hästar...



Tisdag 15/12

Bara 9 dagar kvar till jul, idag e väl enda dagen man får lite julstämning då det trillat ner lite snö...

Lördagen åkte jag tidigt till ridhuset med Bigge, red en stund på honom med tre andra hästar i ridhuset, vi galopperade till och med han skötte sig bra. Sen åkte jag med Rebecka när hon skulle rida sin häst i ridhuset också... sen jobbade jag på kvällen.
Söndag jobbade jag till kvart i tre sen bar det hem och gjorde stallet, sen åkte jag till ridhuset med Fanny tömkörde henne, hon börjar slappna av mer och mer nu och förstår vad hon ska göra.
Sen var det hem och hämta nästa häst, lilleman =) Red honom en stund och försökte få till lite galopp några gånger gick de sen va han så trött i kroppen så den hängde inte med... red dock inte så länge men han skötte sig bra utan något bus. Sen åkte vi med Rebeckas häst också så han fick röra på sig... jag va lite frusen när jag kom hem...

Igår så släppte jag ut hästarna sen gick jag och lade mig igen då jag hade sprängande huvudvärk och kände mig helt seg i kroppen, inte ens alvedon hjälpte... sov i alla fall till 10 sen gick jag upp och försökte få nåt gjort...
På e.m kom Rebecka hon red på Fanny så red jag lilleman, vi tog svängen i skogen och hem igen, Bigge gick först hela tiden =) Han skötte sig jättebra och verkade hela tiden tycka de va kul fastän han va lite trött i kroppen. men vi skrittade bara och jag kom hem helskinnad =)

Idag ska jag åka till överby och handla lite, se om jag hittar några julklappar och nåt på rean på granngården :)

Fredag 11/12

Har varit på dressyrträning med Fanny för Helen, det gick jättebra =) fick mycket positiv kritik av Helen, hon tycker det är så roligt att en nordsvensk brukshäst kan och har vilja till att lära sig.
Jag ska antagligen få en fast träningstid för Helen varannan fredag from v2, ska bli roligt att ha något att hålla igång hästen till och för min egna skull också lite...
Sen har jag idag bestämt ett stort mål med Bigge, att jag och han ska klara av 3årstestet som är till hösten tror jag, så nu har jag målet att träna lite med honom för Helen också någon gång emellanåt för att få lite tips och ideér :) Det tyckte Helen lät bra också... så jag har ju gott om tid att träna fram tills 3årstestet är :) Jag har ju kommit en bra bit på vägen kan man säga :P

Ska ringa och kolla när Bigges sele har tänkt att komma också, har gått alldeles för många veckor nu, måste ju köra in han också så jag har användning för hans nya gigg =)

Jag känner mig så entusiatsisk, fått lust med att träna mina hästar och sätter upp lite mål, känns väldigt roligt med att hålla på med hästarna igen, har inte riktigt haft den lusten sedan Fridolf gick bort så nu känns det som att jag e på rätt väg igen =)

Det enda som känns jobbigt nu är att jag måste få ett jobb snart! Arbetsmarknaden e ju inte den ljustaste just nu... men som det är nu så vet jag inte vad jag vill heller... vet inte om jag vill vara underskäterska men det är ju en bra början i alla fall... känner att jag behöver ha något fast jobb i alla fall så det känns lättare med ekonomin, för Johan ger mig lite dåligt samvete när jag inte har en fast inkomst, det är ju så mycket man skulle vilja ha färdigt här hemma och mycket man hade behövt köpa sig... men de får vänta tills jag får ett fastjobb...

Oj va skönt det känns att skriva av sig! Känner mig bara så glad och lycklig över att jag har fått träningslusten med hästarna tillbaka... med Fridolf försvann nämligen mycket av det... så de e bra att allt känns bättre nu =)

Onsdag 9/12

Wow sån känsla! Har galopperat med Bigge idag i ridhuset, flera gånger dessutom =)

Tömkörde Fanny i ridhuset me hon va som ett ånglok... ska på dressyrträning på fredag... *hmm*

Tisdag 8/12





Här e lite bildbevis på att jag rider och travar min lille plutt =)


Veckan har gått fort, den gör tydligen det när man har fullt upp med att jobba lite överallt och försöka få lite julstämning hemma. Är inte halvfärdig med julstöket ens, har tänkt att få upp julgardiner i köket, baka lussebullar och baka lite mer kakor att fylla frysen med men denna veckan ser fullproppad ut igen. Får försöka få färdigt allt nästa vecka då är jag i alla fall inte uppbokad på jobb vad jag vet än så länge, vet ju aldrig när de ringer efter en... tråkigt att det blir i stort sett varje helg...

Jobbade två nätter stenungsund torsdag och fredag, lördag åkte vi en snabbis och tittade på tomteparaden sen åkte vi ner till vänersborg och åt lite kina mat jag och johan, de va gott.

Söndag så jobbade jag kvällen, igår måndag så fick jag i alla fall motionerat båda mina hästar, tömkörde Bigge och red Fanny, sen åkte jag till rebeckas andra stall och tömkörde hennes två hästar där sen va jag helt slut...

Idag har jag varit med Rebecka och stoet här hemma till skara, kollat ögat igen och sen va jag ute på en promenad med Ina de behövde hon... och nu har jag ingen lust med nåt känner mig trött...

Imorgon blir det till ridhuset och rida på Bigge =) och åka med Fanny också för att tömköra, för på fredag kväll ska jag på dressyrträning med henne igen :)

Tisdag 1/12

Oj en vecka har redan gått sen jag satt här sist... har haft fullt upp med diverse grejer... onsdagen var jag som sagt med Rebecka med hästen till skara, sen på kvällen så var jag till ridhuset med Fanny.

På torsdagen var jag till Torp och fikade med Nathalie, mysigt att träffas igen:)
På kvällen åkte jag till ridhuset eller jag åkte dit till halv 5 men när jag kom dit så hade Anders hopplektion för några elever så jag fick vänta lite mer än en timme... longerade då Bigge några varv sen satt jag upp och travade för första gången med honom =) jätteduktig va han :)

På fredagen så var jag på dressyrträning med Fanny i Åsaka för Helen Djupfeldt, de gick jättebra fick lite bra tips och hon tyckte om Fanny fastän hon är nordsvensk brukshäst :P

Efter träningen hjälpte jag Rebecka i hennes andra stall och red hennes egna häst som BARA är 180cm i manken...
vi åkte till ridhuset med honom, jag kände mig som en liten dvärg på en elefant ungefär... det tog en stund innan jag hittade hur han fungerar och när jag va färdig efter en timme så gick han som bäst... sån skillnad det är på hästar, han tar ju jättekliv i jämförelse med Fanny va jättesvårt att rida honom... men jag överlevde och jag tror Rebecka var nöjd...

Lördag jobbade jag morgontur, slutade kl.13, åkte hem och mockade sen åkte jag till ridhuset med Bigge, longerade några enstaka varv hoppade sedan upp och skippade ledare överhuvudtaget denna gång, travade flera varv runt hela ridhuset och han skötte sig jättebra :) jag är en stolt matte :P Nu är det bara galoppen kvar =)
Sen mellan 18-21 satt jag och tittade på invigningen från Globen stockholm international horse show... vid 22 så började jag leta upp ljusstakar och så men hade bara stjärnor som fungerade så jag måste åka och handla detta...

Söndag fm åkte jag till ridhuset och red Fanny en sväng, jag hade inte så mycket ork och tålamod då jag va väldigt trött... började sedan jobba vid 13 igen och slutade vid 8 va helt slut när jag kom hem och somnade tidigt...

Igår var jag ner till mor och vi va i en bakstuga som vi alltid är varje år innnan jul, vi bakade tunnbröd och lite tjockare matbröd, kom hem vid 18tiden igår och fick göra lite  plats i frysen, de tjocka brödet blev ändå 43kakor.
Somnade tidigt igår igen och idag hade jag nästan ingen lust att gå upp men som tur är så har man ju hungriga hästar som väntar :P
Är jättetrött... ska äta lite frukost nu sen har jag några hästar att motionera, sen måste jag åka och handla.

RSS 2.0