Vinter

Ja de bara snöar och snöar, nu är det inne på tredje dagen här som snön bara vräker ner. 
Tror att det är ca 80cm ute nu om inte mer på sina ställen där det har drivit.
Usch nu e jag trött på detta, idag får hästarna stå inne då jag inte vill pulsa i snön och de tycker nog inte att det e så kul ute ändå.
Och Johan e inne på sin andra dag som han e nere i vänersborg och skottar snö, så här hemma blir det inte skottat ändå, traktorn startar inte här hemma så jag kan inte ut och köra heller....
Skulle jobbat ikväll men har ringt och sagt att jag inte kommer, när de till och med varnar på radion att man ska hålla sig hemma så tänker inte jag riskera något för att ta mig till vargön.
Så jag ska pyssla lite här hemma, kanske baka något gott och sen pyssla med hästarna i eftermiddag.
Bilen e lagomt insnöad med, men känner inte för att skotta ut den förrän det avtar med snöandet lite, får se om jag får skottat fram den ikväll, ska ju till tandläkaren kl.8 imorgon bitti, får se om jag tar mig dit, hade tänkt åka till torp med och träffa Nathalie, hoppas att vägarna e öppnade då!
 Sen jobbar jag tisdag och onsdag sen e jag ledig i 4 dagar då jag tagit semester till helgen, och på torsdag e det julbak med mamma, mormor och mostrarna på Ekenäs :)

Onsdag 24/11

Idag har jag julstädat lite, fått putsat fönstren, satt upp julstakar och julstjärnor, bytt gardiner, dammsugit och rensat lite i nåt skåp.
Idag ringde hon som va intresserad av Bigge ch sa att hon kunde ge 25000, men då sa jag nej faktiskt, det är ju typ det jag köpte honom för så nej tack då kan jag vänta på den som betalar det jag vill ha, sån brådska e det inte att bli av med honom känner jag...
Nu kom Johan, vi ska åka ut och köpa mjölk och lite annat i affären och öven pizza då jag inte orkar kaga nån mjat idag... :P

Skitväder!

Usch, bara mer snö och blåst, vägarna yr och driver igen och kallt som attan... brrr... gillar verkligen inte vintern!

Tycker dagarna bara består av jobb, hem och mocka sen somna i soffan när man e helt slut... men tror att det är mörkret som spökar med mig, blir verkligen jätte trött av det...
Förra tisdagen var jag på kommunhuset och fick influensa vaccinering genom jobbet, hade ont i armen i några dagar men fick i alla fall inga andra symptom som är vanliga när man tagit sprutan, gott de i alla fall.
I onsdags var det en tjej här å kolla på stallplats, hon lät väldigt sugen det var bara hästens ägare som vill komma och kolla också eftersom hon skulle ha den på foder.
I fredags var Daniel här och verkade alla mina hästar och Selma fick skor fram då hon ömmar så, Pärla skötte sig bra med tanke på hur lite hanterad hon är, bakhovarna e svårare än fram men det kommer med träning, kan inte tänka mig att hennes hovar är lyfta varje dag precis.
Är sugen på att komma igång och tömköra henne men i detta väder håller jag mej helst inne!
Lördagen jobbade jag på förmiddagen sen hade jag tagit ledigt kvällen då Johan var bjuden på personalfest där han jobbar extra, mycket trevligt, bowling på Trollhättans bowlinghall sen mat där efteråt och sen en bilfärd hem till dem på Grunsbo och där serverades tårta, kaffe och grogg :P Mycket trevligt och gott med lite dricka, dock åkte vi hem ganska tidigt då Johan fick upp tidigt på söndag morgon och skotta snö i vänersborg.
Så bara för att jag tog ledigt i lördags kväll så får jag jobba nu på söndag kväll istället.
Idag efter jobbet så var jag och en tjej till på brandskyddsutbildning genom jobbet på trollhättans brandstation, lärde sig lite, fick ut och frysa för att pröva pulversläckare och sen ta sig hem i halkan...

Mockade snabbt förut och tog in hästarna då de stackarna varit ute sen kvart över 5 imorse i denna skitblåsten.
Imorgon är jag ledig, får se vad jag hittar på, beror på vädret :P

Söndag 14/11

I onsdags hömtade vi hem PÄRLA, hon skötte sig alldeles utmärkt rörde sig nästan inte alls på vägen hem. Dock har hon väldigt svårt för att vara ensam i stallet, men det har vi snart tränat bort. Inte konstigt när hon är uppvuxen i flock och nästan inte hanterad. men jag var ute och promenerade med henne en stund igår och hon lyssnade väldigt bar på kommandona eller så va det bara en tillfällighet men jag tyckte nog att det kändes som hon faktiskt lyssnade på mig.

I torsdags var jag på demensutbildning innan jobbet, ganska intressant faktiskt... I fredags kväll så körde Maria bröllop med Selma i Vänersborg, så vi hjälptes åt på eftermiddagen att tvätta och pynta vagnen och göra i ordning Selma, jag stod för knoppningen :) Hon blev jättefin i det!

Igår var vi till torp en sväng, där mötte vi upp Mamma och Johnny, de bjöd oss på lunch =)
Sen hem och gjorde i ordning stall och gick med Pärla en sväng sen var det kalas hemma hos Johans bror då hans dotter fyller år.

Idag har jag gått en sväng med Ina, hon e så himlarns rastlös, gnyig och ska hoppa och rida på det mesta, vet inte om det är så att hon e skendräktig som hon alltid blir efter löp... tycker att hon blir jobbigare för varje gång :(
Men inte blir hon trött efter en promenad inte, hade tänkt att ha med henne till Ödsmål idag men hon fick stanna hemma istället...
Vi har varit hemma hos Mormor och Morfar på middag idag, jättegott och trevligt att träffa hela släkten igen, var ju nästan ett år sedan sist, synd att det inte blir så ofta men de e ju inte lätt när man jobbar och så...








Usch sånt väder!

Jäklar vad det snöar idag! Det började snöa ungefär 5.20 imorse sen har det inte slutat, hade ju som vanligt cykeltur på jobbet idag men det vågade jag mig inte på, tog min bil istället, finns ju aldrig jobbbilar till alla...

Inget kul väder idag i alla fall, hade tänkt att få ridit Bigge idag så Rebecka kunde filma lite men det får bli imorgon, hoppas det är bättre väder då, måste skicka iväg filmsnuttar till Ann som är intresserad av honom så hon kan komma och provrida om två veckor :) Hoppas innerligt att hon vill köpa honom!

Imorgon är tanken att hämta nya tjejen, får se hur väglaget blir annars får det bli till helgen. Måste leta upp nån grimma också, vet inte riktigt va hon har för storlek, hon såg inte ut att ha så stort huvud, hoppas det räcker med Full...

Hela helgen har bestått av jobb jobb och jobb, är ledig imorgon sen kväll torsdag och dag fredag sen ledig till helgen.

Helgen är fullspäckad med aktiviteter, fredag kväll ska Maria köra bröllop med Selma så när jag kommer hem från jobbet får jag antagligen göra i ordning henne och åka med när de ska köra. Lördag kväll e det kalas för Johans brors dotter och söndag eftermiddag e det middag hos Mormor och Morfar :) Ska bli roligt att träffa allihopa, är väldigt längesen nu...

Har tagit in hästarna då Bigge nästan stod och hackade tänder, han frös! Han skakade, de har ju varit ute sen 5.20 imorse och det blåsre ju en del så de e inte så konstigt, de tyckte nog det var skönt att få komma in nu i alla fall.

Jaha ja...

Då kanske man e dum men jag kunde inte låta bli när tillfället gavs...
Var i Ramnered igår och kollade på nordsvenskar, hade med mig Rebecka som hade fått tipset om detta stället som behövde bli av med hästar för att han inte orkade med eller hade plats då han hade så många.
Så nu har jag ringt och gett gubben besked...
På onsdag hämtar jag henne... ett nordsvenskt brukssto på tre år =) Brun med vit mule och vita tecken i pannan, ungefär som Fridolf såg ut. fast jag kollade inte så noga på henne då hon stod och myste med mig med huvudet på min axel! Hon var jättemysig, hoppas hon blir det här hemma sen med.
Känns konstigt men ändå roligt på något sätt! :D
Hoppas Bigge blir såld snart med... väntar på att hon ska ringa mig igen!

Ska jobba hela helgen, en tjej ville byta så jag gör två förmiddagar istället för två kvällar :)





Tisdag 2/11

Jobb jobb jobb och ännu mera jobb... känns inte som man gör annat än att jobbar!

Det har blivit tommare i stallet, Caroline sa upp sina platser i onsdags och flyttade dem till grannens stall i torsdags, så nu e det väldigt tomt igen, hoppas jag snart får in två nya!
I onsdags var jag och Cissi och hälsade på Frida och lille Adam, roligt att ses igen
I lördags var det träningstävling på Nuntorp med massa aktiviteter för barn och deras ponnyer, även vuxna. Nelson och Selma lånade jag ut till några som ville hoppa med ledare 10 och 20 cm. Sen körde jag precision med Selma, vi vann :P
Sen har helgen bara runnit iväg känns det som... i söndags fyllde jag och johan i alla hålor på vägen i 3timmar.

Igår var jag till torp på f.m och åt lunch med Nathalie och sen åkte jag hem till Alexandra och fikade sen var det mörkt när jag kom hem... suck detta mörker gör en ju skittrött!

Idag har jag jobbat, har även lagt in om semester första heögen i december så jag får lite ledigt, tror att tomteparaden är då och Johans syskonbarn vill åka häst och vagn i paraden så då får jag ställa upp.
Så det ska bli gott att vara ledig den helgen, ska nog ta ut lite mer semester i vinter då jag har massa dagar att ta ut. :)

Hade tänkt att greja med hästarna idag men har absolut ingen lust i detta vädret :(

Just det har fått en väldigt intresserad spekulant på Bigge :)

RSS 2.0