Torsdag 29/7

I måndags så hämtade vi våran nya bil =))))))) De blev en V70 årsmodell 2004 jättefin! Jag är verkligen jätteglad!
I tisdags åkte vi ner till mamma och johnny och fick lite middag gott som attan!
Har i veckan motionerat shettisarna ordentligt, igår fick de sig ett välbehövligt bad båda två.
Idag har jag varit med Maria till Herrljunga, hon köpte parselar till shettisarna =) Hon som hade selarna hade  en underbart fin nordsvensk! Blev bara så sugen på en! Vill bara ha!!! Så Bigge ska säljas så snart de går så jag kan få köpa mig en nordis igen för detta går ju inte... :D
Så nu ska jag börja tömköra dem i par så får vi se när Anders har tid och hjälpa mig och Maria lite så vi kan sätta ihop dem framför vagn...
Idag e verkligen en sån där sketväders dag, har regnat hela dagen... har i alla fall fått kört hästarna en sväng, dock blev jag pisseblöt men de gick.

Önskar att Johan vill de jag vill, men han e verkligen svår övertalad... suck...
Imorgon är det jobb på kvällen och sen jobb lördag dag och söndag kväll, sen på måndag tänkte jag att jag skulle åka och hälsa på Frida och lille Adam hoppas hon orkar de :)

Söndag...


Bästa polare kan man säga... :) jag och kameran är dessvärre ej vänner...
Fast katten e ju en huligan och e överallt verkligen hoppas hon växer ifrån de :P

Nu är 940:n lagad i och bytt drag på, bara kofångaren som ska sättas på innan besiktningen på torsdag hoppas den går igenom men de ska den väl göra när de bara var draget de hade anmärkning på och tyckte vi skulle byta den som lever får se...

I fredags när jag slutade jobbet åkte jag och Johan till torp och biltema för att köpa draget till bilen, sen åkte vi vidare mot vänersborg och kollade lite på bilar, vi hittade inget intressant... sen åkte vi vidare till maxi på överby och handlade mat innan vi åkte hem.
Igår var jag och hälsade på Bigge insåg då hur mycket jag saknar honom så om två veckor tar jag hem honom. Fick även med mig Selmas maratonvagn hem så nu ska det köras =) Ska börja tömköra dem i pra med och se om de funkar för då ska vi köra bröllop med dem sen :)
Sen när jag kom hem så satte jag mig i traktorn och putsade det gärdet vi sått med vall så vi får bort allt ogräs som kommit upp och tur var de att jag blev klar igår för idag har det ju regnat konstant hela dagen så hoppas gräset kommer bättre nu!
Idag har det verkligen varit en sån där inte orkar göra nåt dag!
Imorgon jobbar jag kvällen och dagen på tisdag sen e jag ledig onsdag torsadg igen =)

Onsdag 21/7

Har jobbat hela helgen... sen på söndag var jag och Johan med och hjälpte till med djuren på västergården då det brann där... tur att allt gick så bra trots omständigheterna där... de blev lite sent kom i säng halv4 på morgonen och skulle börja jobba kl.7, trött men tog mig till jobbet i alla fall, vid halv tolv fick jag tillåtelse att åka hem och sova då det ändå inte fanns mycket att göra... så somande tidigt på kvällen sen och igår var jag ledig, gött, kände mig fortfarande seg men fick städat och klippt gräset i alla fall...
Nåt som jag inte skrivit om än är att Johan gjorde sönder min bil i fredags... han räkade backa in i lagårdsväggen när han skulle komma och hämta mig på jobbet, han hade lite bråttom... bilen blev lite skev och baklyktan trasig och kofångaren släppte... på lördagen efter jag ahde jobbat så åkte vi hem till Johans bror som fick dra med lastmaskin för att räta upp bilen... så nu ska bara resten lagas och draget måste ju bytas innan ombesiktningen nästa vecka!
På lördag kväll åkte vi en sväng till Sunnanå då min mor och Johnny var där och campade med husbilen, där fick vi middag och gick en promenad runt i sunnanå, rätt fint därt faktiskt och rätt många sjöbodar...
Idag har jag också jobbat och har inget planerat för e.m rätt skönt faktiskt men jag önskade att Johan kunde byta baklampan på bilen då han varit och köpt en ny idag men inte då... skulle vilja åka och hälsa på lille Bigge men de får helt enkelt vänta... beöver ju hämta Selmas vagn också så jag kan köra ponnysarna, ska ju börja tömköra dem i par för att senare sätta dem i par framför vagnen :)

Imorgon ska jag jobba kvällen så då blir de väl inte myck gjort heller :P

Torsdag 15/7

Igår var jag och Johan och badade på ett väldigt mysigt ställe, en fördetta grusgrop, skitstor men jättevarmt i vattnet :)
Imorse var det att gå upp tidigt då betongbilen skulle komma klockan 7, så nu är det gjutit ute på logen så vi kan göra fler boxar. Inte för att jag tror att det blir fler boxar i år men senare kanske :P
Inte alls så att jag e sugen på att köpa en häst eller så :D
Ska åka till Sandra någon dag så jag kan få provåka MIN vagn... hon har ju lånat den av mig jag har ju inte ens kört i den själv, e väldigt sugen på en körhäst nu!

Måste egentligen städa men har ingen ork just nu... tror att Kickan och Reinhold och alla barn kommer ikväll... så då kan de ju va trevligt om det är lite städat :/

Ser ut som att de ska bli åska idag igen, i måndags kväll när det åskade så satt jag och Johan ute i bilen och kollade i 1½ timme på blixtrarna, väldigt häftigt egentligen så länge de inte slår ner hos oss!

Ne om jag ska gå ut och pussa på shettisarna lite...

Söndag 11/7

Oj ytterligare en vecka har gått sen sist...
Måndagen spenderades med att åka och plocka jordgubbar att frysa in, de blev ca 5kg, sen fick jag hoppa in och jobba extra på kvällen på gruppboendet då de inte fick tag på någon som va sugen...
På tisdagen målade jag klart det sista i stallet och tog en promenad med Ina och sedan cyklade jag till jobbet.
Onsdagen jobbade jag hela dagen och torsdag åkte jag och Johan och handlade lite mat då han har semester nu, sen var det för mig att åka till jobbet igen. Fredagen jobbade jag också hela dagen, hade inte direkt någon ork att göra nåt, Johan hade åkt iväg med Tobias en sväng så då åkte jag hem till Alexandra undertiden tills de kom hem, vi åt lite thaimat och kollade två jättebra filmer mycket trevligt i alla fall.
Igår så åkte jag med tre jobbarkompisar till liseberg, de ville ha med mig, vi hade fruktansvärt roligt, skrattade hela dagen så idag har jag träningsvärk i magen :D På liseberg var det mycket folk och varmt men det gick, var väldigt spännande att åka en massa attraktioner igen, har inte varit där på hur många år som helst, snacka om att man blir harigare med ju äldre man blir :P
När jag kom hem var Johan fortfarande ute och grejade, så ag grejade lite jag med, började städa ur logen, höll väll på till klockan var typ halv1... var ju så himla varmt och skönt ute.
Anledningen till att vi städae ur logen är att vi ska gjuta golv där inne snart så det ska förberedas lite.
Under veckan har också en halv balvagn med vanligt hö tagits in som vi tog på vårat gärde i skogen, Skulle egentligen inte pressats förrän idag men eftersom de lovat massa regn så pressade Johan det igår kväll. Så nu ligger det uppe på sadelkammaren.
Idag har jag inte fått gjort så mycke då det varit mycket äckligt kvavt väder, tur att det åskade lite, det slog ner så strömmen gock här var inte alls långt bort... skönt med lite regn!
Har nu ikväll varit och pussat på Bigge en stund, han har det jättebra, han har nog inte hemlängtan :P
Nelson och selma bor just nu hos mig, har dem inne på dagarna och ute på natten så de inte föräter sig och blir uppätna av kläggen... väntar på att Maria ska komma hit med vagnen så jag kan köra med dem.
Nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan de e dags för sängen...

Söndag 4/7

I onsdags skulle jag ju cykla till jobbet men istället tog jag en underbar promenad dit, det tar en timme, och det var riktigt skönt att röra på sig innan jobbet :)

I torsdags ägnade jag den lediga dagen åt att måla stallet, allt det vita på putsen och det gjorde jag 2 gånger så nu e det helt färdigt, va mycke ljusare det blev :) Sen fick jag klippt gräset igen, gick en promenad med Ina, sen lade jag mig och solade på altanen en stund :) Sen städade jag lite men det syns inte längre, katten gör ett ruschande i huset så e de prylar överallt :D Hon e riktigt busig! Just nu önskar man att man hade tagit två stycken från samma kull då hade de ju roat sig själva men den här får man underhålla typ hela tiden, tror nästan inte att hon sover alls :P

I fredags var jag i uddevalla och besiktade min bil, det enda jag fick på den var att byta drag (med hela balk och skit under) så Johan försöker få tag på ett nytt så¨ska den ombesiktas den 29juli... annars var det inget på bilen, gamla bettan håller än trots sina snart 45000mil....
Efter besiktningen åkte jag en sväng till maxi på torp och köpte lite mat det började eka i kylskåpet...
Sen åkte jag till jobbet och jobbade kvällen sen upp på lördag morgon och jobba igen, jobbade dock bara till halv2, skulle egentligen jobbat till fyra men det fanns inget kvar att göra så jag flexade hemåt. Vi åkte en sväng till auktionen på ekebro för att hjälpa johans pappa att frakta hem två hästvagnar han ropat in... undrar vad han ska med allt till han har ju massor ståendes redan:D jaja vi fick middag hemma hos dem i alla fall sen var det bara för mig att åka hem och duscha osv för att åka till Alexandra på hennes 20års kalas :) riktigt trevligt med bara tjejkväll.

En höna har dött för oss inatt, tror det var av ålder då hon var en av de äldsta.

Idag åkte Johan till uddevalla för att kolla vm:et i motocross och jag har varit till upphärad och pussat på bigge en stund sen tog jag med mig selma och nelson hem från maria. Så nu har jag två små pållar här i alla fall :) Och Nelson blir visst kvar här över vintern med fick jag reda på förut, hon som har lånat honom hade fått tag i en annan. Så nu får det byggas lite till...

Håller på med lite mat, sen ska jag vila mig en stund innan det är dags att åka till jobbet igen, sen e jag ledig imorgon och då ska det åkas till Årberg och plockas jordgubbar mumsigt värre!

RSS 2.0