Måndag 28/5

Då var snart Maj månad slut också, Alma har haft sin första förkylning med den kom dagen efter vi va på babysimmet :( Då vart hon mest tät i näsan bara men sen en vecka tillbaka ahar hon haft bara hosta, och nästan enbart en hostattack under nätterna, hoppas det ger med sig snart så vi kan åka på babysim igen, hon tyckte de va kul å bada ju :) Å så vill hon ju förstås träffa sina kompisar ;)
Men hon har inte varit jättesjuk ingen feber eller så i alla fall...

2 av 4 hästar här hemma går nu på bete i alla fal, nu inväntar vi bara den som ska föla inom det närmsta så kan de resterande två också gå ute dygnet runt... Senaste veckan har det varit helt underbart väder sommarvärme och soligt! Det gillar vi! 

I helgen var Mamma och Johnny här med husbilen hela helgen, väldigt trevlig, vi grillade både fredag och lördag och åt färskpotatis! Riktigt smarrigt!

I torsdags fick jag ta ut vetrinären då en tacka va dålig, juverinflammation, så hon fick antibiotika som jag sprutar med varje dag nu tills på söndag så får vi se om hon blir bättre annars så får vi tyvärr avliva henne :( usch hoppas hon repar sig.







Läser sporten med Morfar ;)


Mammas busunge rullar hej vilt överallt!

Tisdag 15/5

Idag har jag och Alma varit på babysim på Vattenpalatset i Vänersborg, det var drop-in idag så tänkte testa å bada när det fanns instruktör med, men ja vad ska man säga, instruktören intsruerade inte direkt utan bar simmade runt å lånade allas barn... men vi har i alla fall testat får se om vi åker dit nån mer gång eller om vi bara åker och badar själva, det var några med från våran föräldragrupp också, trevligt att träffa dem, får se om de kommer hot på söndag till oss då vi tänkte ha en återträff.

Annars har det inte blivit särskilt mycket gjort de senaste två dagarna då det pissregnat umgefär hela tiden...
Idag fick jag också jaga in tre lamm som hamnat på fel sida staketet de gick där å skrek efter sina morsor :P Men jag fick in dem igen sen blev de tysta så de lär nog inte gå så långt från sina morsor igen i alla fall :)

Har haft lite ont i halsen och huvudet nu i två dagar, hoppas inte det är en förkylning på gång de vill jag inte!
Alma är en pigg och glad tjej numera,gör verkligen gott att ge mer mat och ersättning istället för att amma, hon sover bra på nätterna med, brukar bara behöva stoppa i nappen nån enstaka gång :)
Men man lär sig typ varje dag hur man ska göra med mat och henne för ingen dag är den andra lik, man anpassar sig hela tiden efter henne känns ibland som nu börjar man komma underfund med henne men inte då det ändrar sig. Men det känns som att allt går bättre när jag försöker hålla ungefärliga fasta tider.

Johan har börjat sätta upp stolpar i en ny hage, men det är långt kvar innan den e klar, han e ju typ aldrig hemma så han kan göra färdigt nåt... börjar vänja mig men det är rätt så långtråkigt att vara själv hemma tycker jag! Men men han jobbar ju och tjänar pengar så jag ska väl inte klaga...

Ska sätta mig någon dag och göra fotobok på nätet tror jag, kan vara kul att ha på Alma och Bigge å så, men får se när jag får tid att sitta med det.

Nä får la sätta mig framför dumburken igen å vänta på Johan... Alma har redan somnat <3  

Onsdag 9/5

Är som sagt väldigt dålig på att uppdatera bloggen, har fullt upp med att vara ute när det är fint väder och sådär så det blir inte mycket sittande vid datorn men det är väl positivt, eller?! :D

Det sista lammet föddes den 15/4 å det blev en tacka, så nu går alla tackor och lamm ute på bete och de njuter av tillvaron och växer alldeles för fort! Men än så länge är de söta i alla fall!


Stallet är fullt med hästar igen, tre stycken stora pållar som hyr in sig och så Nelson förstås :) Nelson hade sällskap av lilla Elvira ett tag men nu har hon flyttat hem till sig igen.



För övrigt så är Alma redan 6månader! <3 Hon rullar över till mage hela tiden nu ibland vänder hon tillbaka själv men ibland inte :D Hon äter mer och mer mat och jag har slutat amma för det fungerade inte det sista hon bara skrek och ville inte ha tutten... så nu är hon en mycket nöjdare bebis som sover mellan 21-08 på morgonen :) det gillar vi!


Åt det här hållet kan man ju också lägga sig :P så låg hon en morgon när jag vaknade...

Annars händer det inte så mycket här, Johan jobbar typ för jämnan så honom ser vi inte så mycket av tyvärr... men pengar in är väl bra.

I fredags var jag i Brastad hos min älskade häst Bigge, som numera inte är min utan Carina har köpt honom av mig! :) Känns så skönt att han har fått en ny bra ägare som ändå har haft han på "prov" sen oktober :P Känns jätteskönt för mig, en klump midre i magen att bekymra sig för! Men kommer ändå hålla kontakten med dem så klart vill ju höra hur han sköter sig! Räknade ut att jag haft honom i nästan exakt 4år nu, könns konstigt ändå att inte ha honom nu. Men det blir toppenbra för honom och toppen för mig att bara ha två hästar själv, får dock se när Pärla kommer tillbaka de trivs så bra med henne och hon får verkligen arbeta så vet inte om de vill lämna tillbaka henne :P Men kontraktet är till november så får se vad det blir då. Ska snart ta mig i kragen å åka och hälsa på henne om de bara kan säga en dag när de kan. Inte så lätt när de är uppbakde hela tiden och jobbar...


Hejdå min älskade pålle! <3


Älskade Pärla <3

RSS 2.0