Söndag 28/8

Snart augusti slut också, hösten närmar sig med stormsteg...

I torsdags hade vi utvecklingsdag med jobbet på Bohusgården i Uddevalla hela dagen, väldigt trevligt.
Har nu bara 7arbetspass kvar innan jag går hem på min ledighet :) 4 arbetspass denna veckan som kommer sen 3 veckan därpå :P Känns så himla skönt!

Har varit på kontroll hos barnmorskan denna veckan med och allt såg bra ut ska inte dit förrän den 14/9 igen.
Är nu inne i v.30 (29+4 idag) och bebben har väldiga gympapass där inne ibland lite fascinerande hur de får plats att röra sig så pass mycket ändå :)

Övervåningen har de blivit full fart på, har haft en snickare här som hjälpt oss lite grand, så det börjar hända grejer här i alla fall. Hoppas Johan fortsätter så sen så det hinner bli klart innan bebben behagar att komma ut :)
Mamma å jag ska åka till Ullared med deras husbil den 12/9 å då ska de shoppas bebisgrejer :) Jag och Johan ska även ta en sväng till IKEA snart med och handla lite där med.

Har varit ute och gått med Bigge en sväng idag, har inte orkats med på hela veckan, får ju dåligt samvete men vad ska man göra när inte orken räcker till och man inte har någon som hjälper en just nu... suck... han går ju i en större hage än rekommenderat så han får röra sej lite mer där istället och senan har ju inte svullnat så det kan ju inte skada, det återstå at se den 28/9 när vi ska på återbesök till skara igen förhoppningsvis sista gången!
Pärla har fått vila hon med går i hagen å skrotar bara önskar att någon kunde hjällpa mig att hålla igång henne lite i alla fall så hon inte tappar allt och bara blir fet. Men men...

I fredags var jag på överby med två arbetskompisar, jättettrevligt! Jag fick investerat i en ny mobil också, bakade in det i abonnemanget jag tecknade så är riktigt nöjd! En HTC Sensation, har börjat lära mig den nu i alla fall.
Hittade även en overall till bebis som jag ska köpa en annan dag på Lindex, svårt att veta vilken storlek bara.


Bilder








Söndag 14/8

Denna veckan har varit mindre kul, jobbade tisdag och onsdag, natten till torsdag fick jag en otroligt hemsk smärta bak i ryggen. Men jag gick upp och försökte åka till jobbet men kände när jag kom till jobbet att jag får vända och åka hem igen... otroligt hemsk smärta... åkte hem och la mej ringde till barnmorskemottagningen när de öppnade kl.8 fick en tid vid 12 försökte vila men de va ju helt omöjligt visste inte om jag skulle ligga stå eller sitta... hade så jäklarns ont. Efter besöket hos barnmorskan fick jag en tid hos deras läkare, han skickade mej direkt till Näl, obstetriska mottagningen där fick jag sitta med ctg och se så det var bra med bebis mycket rörelser i magen den dagen och så men ingen fara... mottagningen skulle stänga kl.16 såde följde mej till förlossningsavdelningen där jag fick vänta en stund till innan någon tog hand om mej.
Träffade en underbar barnmorska som letade upp en brits till mej låg inne på ett undersökningsrum hela kvällen. Vid 16 tog jag 2 alvedon det dämpade den värsta smärtan men den försvann ju inte. Fick lämna urinprov och fick en supp med nåt för smärtan men den gjorde ingen skillnad. Blev undersökt av en trevlig läkare hon gjorde ultraljud på njuren och konstaterade att urinledaren var i kläm/samlats urin där. Sen ultraljudade hon även bebsien så den såg ut att ha de bra där inne å allt såg bra ut kul att få se den igen, den va ju något större nu än sist jag va på ul :)
Sen tog barnmorskan blodprover på mej för att kolla blodvärde osv... hon fick sticka mej på handen för alla kärl i armen hade dragit ihop sej antagligen av smärtorna.
Blev mycket väntan i undersökningsrummet men jag försökte ligga och blunda trots att jag hade ont. Ringde även Johan och sa att han nog får komma ner visste inte då att jag skulle bli kvar. Fick en dos ketoganspruta i skinkan vid 21-tiden och även början på penicillinkur. Vet inte hur jag lät i telefon men jag lät nog rätt groggy men smärtan försvann inte helt ändå trots sprutan... vid 22 kom de och sa att jag får bli kvar över natten eftersom jag fortfarande hade ont å då hade väl en säng blivit ledig.
Flyttade in på rummet vid 23-tiden fick två starka alvedon sen la jag mej å försökte sova sov väl en liten stund sen så var jag nog halvvaken hela natten för den andra som sov i rummet snarkade nåt enormt.
På morgonen satte de påmej ctg-kurvan igen en stund sen fick jag lämna ett urinprov till.
Sen var det frukost och sen kom en läkare och kollade läget smärtan hade i stort sett försvunnit under natten, penicillinet gjorde nog lite nytta... så de talade om att jag fick åka hem med penicillinkur i 10dagar och att jag ska höra av mej på tisdag om svar på urinodlingen.
Detta som jag råkade ut för e tydligenväldigt vanligt, och att det kan hända igen, men då sa de att jag fick ringa direkt dit till förlossningen och komma in för smärtlindring... känns skönt att veta.

Dock mår jag lite halvilla av penicillinet och känner mej allmänt kass så känns bra att jag inte ska jobba förrän torsdag om jag nu klarar det då med... ska prata med läkaren när jag ringer om provsvaret och se va hon säger eller om jag ska be å få träffa läkaren på barnmorskemottagningen igen om jag kan bli sjukskriven de tre veckor som e kvar att jobba. Får se till veckan.

Så denna veckan har det inte blivit nåt gjort känns de som... Bigge har fått vila och Pärla med... får nästan ångest men orkar man inte å inte mår bra så får det vara tror inte de dör av de...
Dock ser huset ut som ett bombnedslag då jag inte orkar städa som det är nu... suck...

Kanske inte var det intressantaste blogginlägget att läsa men för mej har det inte hänt så mycket mer denna veckan...
Ska se om jag kan lägga ut nåt kort på fåren också...

Söndag 7/8

Är nu i v.27 i min graviditet :) känns att det brjar närma sig, vill få handlat en massa saker och vill få fart på Johan så det händer nåt på övervåningen men det är inte det lättaste :P
Va hos en sjukgymnast i tisdags för min rygg,det är väl antagligen foglossningar, fick ett bälte att använda och ett träningsprogram.

Bigges återbesök i Skara gick ju bra, han e helt ohalt i rörelse och på ultraljudet på senan tyckte de att de såg bättre ut så nu ska han ridas 5-6 dagar i veckan dock bara i skritt men de e väl på bättringsväg då i alla fall. Jag frågade om de gick bra att man tömkörde istället då jag sa att de inte var så lämpligt att jag hoppar upp på en häst med min mage, då skrattade de lite lätt och sa ja de e klart bara han jobbas i skritt, och träningen ska ökas med 5minuter varje vecka. Så innan nästa återbesök den 28/9 så ska han skrittas 40-60 minuter så ska de göra ett nytt ultraljud och se om senan har hållt för de i så fall ska han sättas igång mer efter återbesöket :) Lite jobbigt nu bara för mej hoppas jag får nån att hjälpa mig att rida när jag inte orkar så mycket mer de e jobbigt redan nu tycker jag... men men de e bara att bita ihop :D
Hoppas de går bra så jag kan sälja honom sen eftersom tanken med honom har ju varit så sedan i höstas. Så håll tummarna för att han blir friskförklarad sen ;)

Räknar ner tills jag går hem på havandeskapspenning, gör min sista arbetsdagden 8/9 :)  Ska bli så skönt att kunna vara hemma och ta de lugnt och förbereda sig på det som komma skall.

Ska ta lite kort nån dag på våra nya husdjur :) Johan har nämligen köpt lite får, 6 stycken som vi ska betäcka till vintern så lammar de till våren, ska bli spännande och se hur detta fungerar:) Än så länge e dem inne i sin vinterbostad då vi inte hunnit haga till dem än. De börjar bli lite mer sällskapliga i alla fall, igår var de väldigt skygga precis när vi hämtat dem, kanske inte så konstigt då de blivit skiljda från sina mammor och flyttade till ny hage och flyttat hem till oss på en och samma vecka.





RSS 2.0